Mogyorós kifli
4 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- negyed kg darált mandula vagy mogyoró (héjazott)
- 0.5 kg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 4-5 tojásfehérje
- negyed kg hámozott, tisztított, vagdalt mandula vagy mogyoró
Elkészítés
Keverjük össze a cukrot, a darált mogyorót, a fehérjét és a reszelt citromhéjat. A vagdalt mandulát vagy mogyorót gyúródeszkára szórjuk, majd kiskanállal halmokat rakunk rá a tésztából. Meghengergetjük benne, miközben kifliket formázunk belőle. Sütőpapírral kikent tepsiben alsó takaréklángon előmelegített sütőben alsó takaréklángon 6 percig sütjük. (Inkább szárítjuk, mint sütjük.) A kiflik közepére félbevágott meggyeket rakunk.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.